Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Debrecen / Blog / Turisztika / Debrecen élményparkja a Nagyerdő – A Nagyerdei park

Debrecen élményparkja a Nagyerdő – A Nagyerdei park

Debrecen élményparkja a Nagyerdő – A Nagyerdei park információk

Debrecen élményparkja a Nagyerdő – A Nagyerdei park
 
Minden jelentős várost fémjelez egy híres park – Debrecent az ország első természetvédelmi területének nyilvánított Nagyerdőben található park, ami alig tízpercnyi távolságra a belvárostól, száz éves fák alatt kínál teljes körű kikapcsolódást és számtalan szórakozási lehetőséget a szabadba vágyóknak.
 
A Nagyerdei park és a Békás-tó
A Nagyerdei park központja és egyik leglátványosabb élményeleme a Békás-tó futballpálya nagyságú vízfelületével és látványos szökőkútjával. A tó körül napozódekkeken lehet pihenni vagy izgalmasan kacskaringózó sétányokon kalandozni, ahol állatokat mintázó szobrok, a környezet formavilágát és „kellékeit” felhasználva készített, úgynevezett Landart-alkotások nyújtanak különleges és egyedülálló látnivalót. A játszótéren többek között „irányítható” óriásbéka, ponty-kötélpálya és játszóház várja a lelkes felfedezőket.
 
A Nagyerdei Szabadtéri Színpad
A színpad tavasztól-őszig várja a színház- és zenekedvelő közönséget népszerű színházi produkciókkal, könnyűzenei koncertekkel és kertmozi előadásokkal a Nagyerdei parkban, a Békás-tó mellett.
Debrecen, Nagyerdei park
+36 52/518-400
www.nagyerdeiszabadteri.hu

 
A Nagyerdő múzsák lakta vidék volt a poétáknak, s temérdek izgalmas kutatási témával szolgált a tudósok számára is. Itt kutatott gyógyhatású növények után Hatvani István, korának európai hírű professzora, és sétált többek között Csokonai, Ady és Móricz. Legtöbbjük szobrát a Medgyessy sétányon található irodalmi szoborpark őrzi.
 
A Nagyerdei Stadion
A különleges és modern építészeti megoldásokkal épült, 20 000 férőhelyes multifunkcionális Nagyerdei Stadion védett fák ölelésében szinte észrevétlenül olvad bele a természeti környezetbe. A stadionhoz tartozó építmények leglátványosabb eleme az arénát körbeölelő, mintegy 1100 méter hosszú, átlagosan 7 méter magasan lévő járda, amely rekortán borítású futópályával egészül ki. Így a futás szerelmesei szinte a fák lombjai között róhatják köreiket.
Debrecen, Nagyerdei park 12.
+36 30/316-4910
www.nagyerdeistadion.hu
 

A Ködszínház
A Nagyerdei Stadion szomszédságában Magyarországon egyedülálló, multimédiás szökőkút – más néven Ködszínház – nyújt különleges élményt tavasztól őszig. A szökőkút 30x10 méteres, legyező alakú vízpermetére vetítve Debrecent bemutató kisfilmeket és különleges lézer-animációkat láthatnak az érdeklődők. Napközben a vízfelületből kiemelkedő „tipegők” csábítanak hűsítő sétára a vízen.
Debrecen, Nagyerdei park
 
A Nagyerdei Kultúrpark (Állat- és Növénykert, Vidámpark)
A Nagyerdő védett fái alatt található kultúrpark 17 hektáron mutatja be 5 földrész 160 fajának közel 700 egyedét, melyet akár pingvinekkel sétálva is felfedezhet. A parkban tett sétát látványetetések és igény szerint szakvezetés teszi még emlékezetesebbé. Az ország egyetlen folyamatos üzemelésű vidámparkja márciustól novemberig várja a szórakozni vágyókat.
Debrecen, Ady Endre út 1.
+36 52/310-065
www.zoodebrecen.hu

 
A Debreceni Egyetem főépülete
Az ország öt kutatóegyetemének egyike, mely 2012-ben ünnepelte fennállásának századik évfordulóját. Az eklektikus-neobarokk stílusú impozáns főépület üvegtetős díszudvarát árkádos folyosórendszer futja körül, melynek falán a leghíresebb professzorok és diákok neve olvasható. Az épület előtt tágas, francia stílusú park található, melynek szökőkútjában a hagyomány szerint minden végzős diák megmártózik.
Debrecen, Egyetem tér 1.
+36 52/512-900
www.unideb.hu

 
A Debreceni Nyári Egyetem nyelvi kurzusain és szakmai programjain magyar és külföldi hallgatók ismerkedhetnek áthatóbban a magyar nyelvvel és kultúrával. www.nyariegyetem.hu


A Debreceni Egyetem Botanikus Kertje
A Református Kollégium botanikai oktatását szolgáló Füvészkert megszűnése után 1928-ban alapították az egyetemi botanikus kertet a Debreceni Egyetem főépülete mögött, ahol közel 6000 növényfajt tartanak nyilván. Messze földön híres a kert kaktusz- és pozsgásgyűjteménye, mely mintegy 1300 kaktusz- és 1000 egyéb pozsgás fajával Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobbika.
Debrecen, Egyetem tér 1.
+36 52/512-900/22421
www.botkert.unideb.hu

 
Az Agóra Tudományos Élményközpont
A régióban egyedülálló központ minden korosztály számára izgalmas kalandot, életre szóló élményt ígér. Az Agóra közérthetővé és élményszerűvé varázsolja a tudományos ismereteket, életünk mindennapi csodáit. A látogatók több mint harminc izgalmas interaktív játékot próbálhatnak ki, rendkívüli és látványos kísérletek részesei lehetnek. A háromszintes futurisztikus épület tornyában az érdeklődők egy csillagvizsgáló segítségével kémlelhetik az eget, tanulmányozhatják a Napot, a bolygókat és más égitesteket. Mindamellett folyamatosan megújuló tematikus programokkal teszik még színesebbé a szórakozást.
Debrecen, Egyetem tér 1. (Botanikus Kert)
+36 52/518-620
www.agoradebrecen.hu
 


Fizetett hirdetés

Még több Blog Debrecenben

Programhelyszínek gyerekkel, családdal

Debrecen és környéke számtalan érdekes látnivalót, izgalmas élményt kínál, így felfedezésére mi...

Debrecen Belvárosi utcák, terek

A Piac utcából jobbra és balra nyíló belvárosi utcák és terek helytörténeti titkokat, érdekessé...

Történelmi Belváros

A cívisváros utcái, a különböző stílusokban megálmodott épületek hangulata kellemes atmoszférát...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Címkék

Turisztika,

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Okt 09

Oldtimer Show
A kialakult járványveszély miatt a 2020-as Oldtimer Show megrendezését két hónappal odé......
Budapest

Okt 22

Csabai Kolbászfesztivál
Az idei évben immáron 24. alkalommal kerül megrendezésre a Csabai Kolbászfesztivál, amely......
Békéscsaba

Szep 22

Budapesti hajós vacsora
Budapesti hajós vacsora 3-órás sétahajózással, 4-fogásos menüsorral és választható
Budapest

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Debrecen

    

Partnereink
Facebook