Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Debrecen / Blog / Turisztika / Debrecen élményparkja a Nagyerdő – A Nagyerdei park

Debrecen élményparkja a Nagyerdő – A Nagyerdei park

Debrecen élményparkja a Nagyerdő – A Nagyerdei park információk

Debrecen élményparkja a Nagyerdő – A Nagyerdei park
 
Minden jelentős várost fémjelez egy híres park – Debrecent az ország első természetvédelmi területének nyilvánított Nagyerdőben található park, ami alig tízpercnyi távolságra a belvárostól, száz éves fák alatt kínál teljes körű kikapcsolódást és számtalan szórakozási lehetőséget a szabadba vágyóknak.
 
A Nagyerdei park és a Békás-tó
A Nagyerdei park központja és egyik leglátványosabb élményeleme a Békás-tó futballpálya nagyságú vízfelületével és látványos szökőkútjával. A tó körül napozódekkeken lehet pihenni vagy izgalmasan kacskaringózó sétányokon kalandozni, ahol állatokat mintázó szobrok, a környezet formavilágát és „kellékeit” felhasználva készített, úgynevezett Landart-alkotások nyújtanak különleges és egyedülálló látnivalót. A játszótéren többek között „irányítható” óriásbéka, ponty-kötélpálya és játszóház várja a lelkes felfedezőket.
 
A Nagyerdei Szabadtéri Színpad
A színpad tavasztól-őszig várja a színház- és zenekedvelő közönséget népszerű színházi produkciókkal, könnyűzenei koncertekkel és kertmozi előadásokkal a Nagyerdei parkban, a Békás-tó mellett.
Debrecen, Nagyerdei park
+36 52/518-400
www.nagyerdeiszabadteri.hu

 
A Nagyerdő múzsák lakta vidék volt a poétáknak, s temérdek izgalmas kutatási témával szolgált a tudósok számára is. Itt kutatott gyógyhatású növények után Hatvani István, korának európai hírű professzora, és sétált többek között Csokonai, Ady és Móricz. Legtöbbjük szobrát a Medgyessy sétányon található irodalmi szoborpark őrzi.
 
A Nagyerdei Stadion
A különleges és modern építészeti megoldásokkal épült, 20 000 férőhelyes multifunkcionális Nagyerdei Stadion védett fák ölelésében szinte észrevétlenül olvad bele a természeti környezetbe. A stadionhoz tartozó építmények leglátványosabb eleme az arénát körbeölelő, mintegy 1100 méter hosszú, átlagosan 7 méter magasan lévő járda, amely rekortán borítású futópályával egészül ki. Így a futás szerelmesei szinte a fák lombjai között róhatják köreiket.
Debrecen, Nagyerdei park 12.
+36 30/316-4910
www.nagyerdeistadion.hu
 

A Ködszínház
A Nagyerdei Stadion szomszédságában Magyarországon egyedülálló, multimédiás szökőkút – más néven Ködszínház – nyújt különleges élményt tavasztól őszig. A szökőkút 30x10 méteres, legyező alakú vízpermetére vetítve Debrecent bemutató kisfilmeket és különleges lézer-animációkat láthatnak az érdeklődők. Napközben a vízfelületből kiemelkedő „tipegők” csábítanak hűsítő sétára a vízen.
Debrecen, Nagyerdei park
 
A Nagyerdei Kultúrpark (Állat- és Növénykert, Vidámpark)
A Nagyerdő védett fái alatt található kultúrpark 17 hektáron mutatja be 5 földrész 160 fajának közel 700 egyedét, melyet akár pingvinekkel sétálva is felfedezhet. A parkban tett sétát látványetetések és igény szerint szakvezetés teszi még emlékezetesebbé. Az ország egyetlen folyamatos üzemelésű vidámparkja márciustól novemberig várja a szórakozni vágyókat.
Debrecen, Ady Endre út 1.
+36 52/310-065
www.zoodebrecen.hu

 
A Debreceni Egyetem főépülete
Az ország öt kutatóegyetemének egyike, mely 2012-ben ünnepelte fennállásának századik évfordulóját. Az eklektikus-neobarokk stílusú impozáns főépület üvegtetős díszudvarát árkádos folyosórendszer futja körül, melynek falán a leghíresebb professzorok és diákok neve olvasható. Az épület előtt tágas, francia stílusú park található, melynek szökőkútjában a hagyomány szerint minden végzős diák megmártózik.
Debrecen, Egyetem tér 1.
+36 52/512-900
www.unideb.hu

 
A Debreceni Nyári Egyetem nyelvi kurzusain és szakmai programjain magyar és külföldi hallgatók ismerkedhetnek áthatóbban a magyar nyelvvel és kultúrával. www.nyariegyetem.hu


A Debreceni Egyetem Botanikus Kertje
A Református Kollégium botanikai oktatását szolgáló Füvészkert megszűnése után 1928-ban alapították az egyetemi botanikus kertet a Debreceni Egyetem főépülete mögött, ahol közel 6000 növényfajt tartanak nyilván. Messze földön híres a kert kaktusz- és pozsgásgyűjteménye, mely mintegy 1300 kaktusz- és 1000 egyéb pozsgás fajával Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobbika.
Debrecen, Egyetem tér 1.
+36 52/512-900/22421
www.botkert.unideb.hu

 
Az Agóra Tudományos Élményközpont
A régióban egyedülálló központ minden korosztály számára izgalmas kalandot, életre szóló élményt ígér. Az Agóra közérthetővé és élményszerűvé varázsolja a tudományos ismereteket, életünk mindennapi csodáit. A látogatók több mint harminc izgalmas interaktív játékot próbálhatnak ki, rendkívüli és látványos kísérletek részesei lehetnek. A háromszintes futurisztikus épület tornyában az érdeklődők egy csillagvizsgáló segítségével kémlelhetik az eget, tanulmányozhatják a Napot, a bolygókat és más égitesteket. Mindamellett folyamatosan megújuló tematikus programokkal teszik még színesebbé a szórakozást.
Debrecen, Egyetem tér 1. (Botanikus Kert)
+36 52/518-620
www.agoradebrecen.hu
 


Fizetett hirdetés

Még több Blog Debrecenben

Programhelyszínek gyerekkel, családdal

Debrecen és környéke számtalan érdekes látnivalót, izgalmas élményt kínál, így felfedezésére mi...

Debrecen Belvárosi utcák, terek

A Piac utcából jobbra és balra nyíló belvárosi utcák és terek helytörténeti titkokat, érdekessé...

Történelmi Belváros

A cívisváros utcái, a különböző stílusokban megálmodott épületek hangulata kellemes atmoszférát...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Címkék

Turisztika,

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Feb 14

Tréning Stúdió Kft.
Több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező Tréning Stúdió olyan színvonalas, a munkaer
Székesfehérvár

Feb 14

Jászberényi kultúrális programok
A Jászkerület Nonprofit Kft. nyitott, minden korosztály számára kultúrát, ismeretet köz......
Hatvan

Feb 14

II. Sípályák Éjszakája
Február 14-én ismét megrendezzük a II. Sípályák Éjszakáját! A magyar sípályák aki......
Veszprém

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Debrecen

    

Partnereink
Facebook