Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Debrecen / Blog / Turisztika / Programhelyszínek gyerekkel, családdal

Programhelyszínek gyerekkel, családdal

Programhelyszínek gyerekkel, családdal információk

Az Agóra Tudományos Élményközpont
A régióban egyedülálló központ minden korosztály számára izgalmas kalandot, életre szóló élményt ígér. Az Agóra közérthetővé és élményszerűvé varázsolja a tudományos ismereteket, életünk mindennapi csodáit. A látogatók több mint harminc izgalmas interaktív játékot próbálhatnak ki, rendkívüli és látványos kísérletek részesei lehetnek. A háromszintes futurisztikus épület tornyában az érdeklődők egy csillagvizsgáló segítségével kémlelhetik az eget, tanulmányozhatják a Napot, a bolygókat és más égitesteket. Mindamellett folyamatosan megújuló tematikus programokkal teszik még színesebbé a szórakozást.
Debrecen, Egyetem tér 1. (Botanikus Kert)
+36 52/518-620
www.agoradebrecen.hu

 
Vojtina Bábszínház
A miniatűr mesebirodalom színes világa, időszakos kiállításai, népmeséket és meseklasszikusokat feldolgozó, tanulságos előadásai, valamint szórakoztató családi programjai az élet nagy kérdéseire adnak választ a kisgyermekeknek.
A társulat a magyar népmesék, mondák, legendák bábszínpadra állítása mellett kötelezte el magát. A Vojtina Bábszínház ma is azon az úton jár, amelyen 1975-ben még együttesként elindult. Évadjaik műsortervét továbbra is a népmesékre, és a magyar klasszikusok alkotásaira építik, de válogatnak a nagy meseírók írásaiból is. A bábszínház az egész családnak szóló kiállításokkal, programokkal várja a kicsiket és nagyokat.
Debrecen Kálvin tér 13.
+36 52/418-160
www.vojtinababszinhaz.hu

 
A Debreceni Református Nagytemplom
Az ország egyik legnagyobb református temploma, melyet történelme tett igazán híressé: 1849. április 14-én Kossuth Lajos itt olvasta fel a Függetlenségi Nyilatkozatot. Kossuth ekkor használt széke a Nagytemplom féltve őrzött ereklyéje. A templom többször épült újjá, jelenlegi formáját az 1802-es tűzvészt követően kapta, klasszicista stílusban. A templom tornyaiból és a timpanon mögötti acélhídról csodálatos látvány nyílik a városra. Útban felfelé megtekinthető a 46 mázsás Rákóczi-harang. Az egyházi eseményeken túl a templomban egyháztörténeti kiállítások, orgonakoncertek és zenei rendezvények várják a látogatókat. 2013 óta nemzeti emlékhely.
Debrecen, Piac u. 4-6.
+36 52/614-160
www.nagytemplom.hu
 

A Debreceni Református Kollégium Múzeuma
Az 1538 óta folyamatosan működő oktatási intézmény a magyar kultúra bölcsője, ahol olyan nagyságok nevelkedtek, mint Csokonai Vitéz Mihály, Kölcsey Ferenc vagy Móricz Zsigmond. Az állandó kiállításokon az iskola történetével, a diákok életével, a Tiszántúli Református Egyházkerület kincseivel ismerkedhetnek a látogatók, és választ kaphatnak arra, miért éppen Debrecen válhatott a magyar reformátusság legfontosabb támaszává. A freskókkal díszített lépcsőház a világ legszebb könyvtárai közé választott, több mint 600 000-es állománnyal rendelkező Nagykönyvtárhoz, a Csokonai-emlékszobához, és az 1849-ben az országgyűlésnek otthont adó Oratóriumhoz vezet.
Debrecen, Kálvin tér 16.
+36 52/614-370
muzeum.drk.hu

 
A Déri Múzeum
A Déri Múzeum Magyarország egyik legjelentősebb múzeuma. Az intézmény gazdag helytörténeti anyagával, valamint Déri Frigyes egyetemes művelődéstörténeti gyűjteményével vált meghatározó jelentőségűvé. A gyűjtemény egyik legismertebb darabja Munkácsy Mihály impozáns festménye, az Ecce Homo, melynek bemutatására már a múzeum építésekor külön termet alakítottak ki. A múzeum megújult állandó kiállításokkal, valamint változatos időszaki tárlatokkal várja látogatóit. A múzeum épülete előtt található négy, Medgyessy Ferenc által készített szobor 1937-ben elnyerte a párizsi világkiállítás nagydíját.
Debrecen, Déri tér 1.
+36 52/322-207
www.derimuzeum.hu

 
 
A MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ
Debrecenben található az ország második legnagyobb kortárs galériája. A MODEM jelenleg Közép-Európa legkorszerűbb művészeti galériája, mely Magyarország egyik legjelentősebb kortárs képzőművészeti magángyűjteményével büszkélkedik. Színvonalas képzőművészeti kiállításokkal, kapcsolódó társművészeti produkciókkal, valamint izgalmas és szórakoztató múzeumpedagógiai foglalkozásokkal vár minden korosztályt.
Debrecen, Baltazár Dezső tér 1-3.
+36 52/525-010
www.modemart.hu

A MODEM-mel egy épületkomplexumban található a Kölcsey Ferenc nevét viselő konferenciaközpont, mely rendszeres otthona kulturális rendezvényeknek is.
 
A Tímárház – Kézművesek Háza
A gazdag ipartörténeti múlttal rendelkező Debrecen egyetlen, eredeti helyszínen megőrzött emléke, ahol az állandó tímártörténeti kiállítás mellett időszaki kiállítások, látványműhelyek és kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket.
Debrecen, Nagy Gál István u. 6.
+36 52/321-260
www.debrecenimuvkozpont.hu

 
Delizsánsz Kiállítóterem (Posta Múzeum)
Debrecenben 1980-ban nyílt meg az első kiállítóhely, amellyel teljesült Dr. Soó Rezső kétszeres Kossuth-díjas botanikus akadémikus végakarata: az, hogy a városra hagyományozott és a Bélyegmúzeum gondjaira bízott 225 000 darabos filatéliai gyűjteményéből évről évre újabb motívumgyűjteményeket állítsanak ki az érdeklődő debreceniek számára.
A Soó Rezső-emlékszobát 1995-ben alakították ki a Magyar Posta Rt. Debreceni Igazgatósága épületében. A debreceni posta- és távközléstörténet jellegzetességeit megörökítő kiállítás a terem közepén elhelyezett postahivatal körül felállított tárlókon tanulmányozható.
A kiállítóterem látogatható előzetes bejelentkezés alapján, munkanapokon 10.00 és 15.00 óra között.
Debrecen, Múzeum utca 3.
+36 30 772-4206

www.postamuzeum.hu/hu/muzeumok/12/delizsansz-kiallitoterem-debrecen
 
Választható kézműves foglalkozások Debrecenben:
 
KreDenc Alkotói Piac – kézműves foglalkozás
https://www.facebook.com/kredenc.no1

 
A Tímárház – Kézművesek Háza
A gazdag ipartörténeti múlttal rendelkező Debrecen egyetlen, eredeti helyszínen megőrzött emléke, ahol az állandó tímártörténeti kiállítás mellett időszaki kiállítások, látványműhelyek és kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket.
Debrecen, Nagy Gál István u. 6.
+36 52/321-260
www.debrecenimuvkozpont.hu

 
Népi Mesterségek Háza

http://www.hbmne.hu
        
Debreceni városnéző kisvonat
Tel.: 52/416-206

 
A Debreceni Egyetem Botanikus Kertje
A Református Kollégium botanikai oktatását szolgáló Füvészkert megszűnése után 1928-ban alapították az egyetemi botanikus kertet a Debreceni Egyetem főépülete mögött, ahol közel 6000 növényfajt tartanak nyilván. Messze földön híres a kert kaktusz- és pozsgásgyűjteménye, mely mintegy 1300 kaktusz- és 1000 egyéb pozsgás fajával Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobbika.
Debrecen, Egyetem tér 1.
+36 52/512-900/22421
www.botkert.unideb.hu

                     
A Nagyerdei park és a Békás-tó
A Nagyerdei park központja és egyik leglátványosabb élményeleme a Békás-tó futballpálya nagyságú vízfelületével és látványos szökőkútjával. A tó körül napozódekkeken lehet pihenni vagy izgalmasan kacskaringózó sétányokon kalandozni, ahol állatokat mintázó szobrok, a környezet formavilágát és „kellékeit” felhasználva készített, úgynevezett Landart-alkotások nyújtanak különleges és egyedülálló látnivalót. A játszótéren többek között „irányítható” óriásbéka, ponty-kötélpálya és játszóház várja a lelkes felfedezőket.
 
A Nagyerdei Kultúrpark (Állat- és Növénykert, Vidámpark)
A Nagyerdő védett fái alatt található kultúrpark 17 hektáron mutatja be 5 földrész 160 fajának közel 700 egyedét, melyet akár pingvinekkel sétálva is felfedezhet. A parkban tett sétát látványetetések és igény szerint szakvezetés teszi még emlékezetesebbé. Az ország egyetlen folyamatos üzemelésű vidámparkja márciustól novemberig várja a szórakozni vágyókat.
Debrecen, Ady Endre út 1.
+36 52/310-065
www.zoodebrecen.hu

 
Séfakadémia
Ha már megvan az íz-élmény és megfelelő alapanyagok sem hiányoznak, akkor a mikéntre is választ ad a Séfakadémia, ahol top séfek keze alatt sajátíthatóak el a magyar konyha fortélyai. A professzionális főzőiskolában a gyakorló háziasszonyok tovább fejleszthetik tudásukat, kezdő háziasszonyok elsajátíthatják az alapvető konyhatechnológiai fogásokat, gyerekek ismerkedhetnek az alapvető fűszerekkel és az egészséges táplálkozással, a gourmet-k pedig világkörüli utazást tehetnek.
Debrecen, Széchenyi u. 64.
+36 30/499-4372
www.sefakademia.hu

 
A Nagyerdei Stadion
A különleges és modern építészeti megoldásokkal épült, 20 000 férőhelyes multifunkcionális Nagyerdei Stadion védett fák ölelésében szinte észrevétlenül olvad bele a természeti környezetbe. A stadionhoz tartozó építmények leglátványosabb eleme az arénát körbeölelő, mintegy 1100 méter hosszú, átlagosan 7 méter magasan lévő járda, amely rekortán borítású futópályával egészül ki. Így a futás szerelmesei szinte a fák lombjai között róhatják köreiket.
Debrecen, Nagyerdei park 12.
+36 30/316-4910

www.nagyerdeistadion.hu
 
A Ködszínház
A Nagyerdei Stadion szomszédságában Magyarországon egyedülálló, multimédiás szökőkút – más néven Ködszínház – nyújt különleges élményt tavasztól őszig. A szökőkút 30x10 méteres, legyező alakú vízpermetére vetítve Debrecent bemutató kisfilmeket és különleges lézer-animációkat láthatnak az érdeklődők. Napközben a vízfelületből kiemelkedő „tipegők” csábítanak hűsítő sétára a vízen.
Debrecen, Nagyerdei park
 
A Zsuzsi Erdei Vasút
A 2017-ben 135-ik születésnapját ünneplő Zsuzsi az ország legrégebbi keskeny nyomközű kisvasútja. Végállomásánál, Hármashegyalján csodálatos erdei környezet, tanösvények, halastó, kilátó, játszótér, piknikező hely várja a természet kedvelőit, valamint a csillagvizsgálóval felszerelt Természet Háza és az Erdei Iskola, melyek a természet szeretetére és védelmére tanítják a látogatókat.
Debrecen, Ruyter u. 1.
+36 52/417-212, +36 30/210-0545
www.zsuzsivasut.hu
 

A Kerekerdő Élménypark
A festői erdei környezetben található mesevilág közel 30 ezer négyzetméternyi területen kínál fedett és szabadtéri programokat – interaktív mesepavilonok, bábszínház, játszótér, kalandpálya, beszélő fa, póni-lovaglás, kézműves vásár – valamennyi korosztály számára.
Debrecen, Olimpia fasor 23
+36 70/624-4496
www.kerekerdoelmenypark.hu

 
Koppány Völgye Erdei Kalandpark
http://www.koppanyfogado.hu
 
Small World Interaktív Oktatási és Művészeti Galéria
A Small World az ország első interaktív és művészeti galériája, mely 420 négyzetméteren kínál szórakozási lehetőséget időszakos kiállításokkal és oktatási célú ismeretanyagokkal.
Debrecen, Széchenyi u. 64.
+36 52/247-188
www.smallworld.hu
 
 
 
 


Fizetett hirdetés

Még több Blog Debrecenben

Debrecen Belvárosi utcák, terek

A Piac utcából jobbra és balra nyíló belvárosi utcák és terek helytörténeti titkokat, érdekessé...

Történelmi Belváros

A cívisváros utcái, a különböző stílusokban megálmodott épületek hangulata kellemes atmoszférát...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Hajózás véleménye 2019.09.06 14:59
Programhelyszínek gyerekkel, családdal

https://budapestdanuberivercruise.com

Címkék

Turisztika,

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Ápr 01

Jászberényi kultúrális programok
A Jászkerület Nonprofit Kft. nyitott, minden korosztály számára kultúrát, ismeretet köz......
Hatvan

Ápr 01

Rejtélyek Szobája
Fantasztikus szórakozás, mozijegy áron! Több, mint egy órátok van arra, hogy különböz......
Budapest

Ápr 01

Számtalan szabadidős lehetőség, családi-és gyermekprogramok, finom ételek, zamatos boro......
Festői környezetben várunk mindenkit - számtalan szabadidős lehetőséggel! Nálunk jól
Balaton

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Debrecen

    

Partnereink
Facebook